Pachinko de crossover tussen een Pinball/Flipperautomaat & een speelautomaat/gokkast.

“Lees meer over pachinko op het Pachinko online portaal, een voor ons misschien vreemd woord, maar Pachonko is wereldwijd gezien een zeer populair Japanse spel. Voor mensen die het spel niet kennen is een uitleg zoals, 'n combinatie van een gokkast en flipperkast in één, nog wel degene die voor de beste beeldvorming zorgt."

Deze Pachinko trend willen we onze bezoekers als ware liefhebbers van de flipperautomaten zowel offline als online niet onthouden. De laatste tijd lezen we en horen we namelijk steeds meer over deze cross-over tussen een Pinballmachine & een speelautomaat maar dan wel in de zin van een gokkast. Ook schijnt er wereldwijd meer geld rondom dit spelletje te draaien dan de omzet van alle casinospellen tezamen. Hoe dat mogelijk is? Nou Pachinko is met name populair in Taiwan & Japan. Zoals het er daar nu naar uitziet tref je op elke hoek van de straat wel een pachinko speelhal aan. Duizenden spelers per dag in beide landen zorgen op jaarbasis voor deze gigantische cijfers.

Probeer het spelletje eens uit, of bekijk de foto's eens op deze pagina. Het spel is vrij duidelijk een combinatie van een flipperautomaat & een soort van gokkast door de aanwezige typische fruitautomaat rollen. Pachinko is officieel dus geen gokspel, vandaar dat het in Japan vrijwel enkel gespeeld wordt in arcade hallen waar letterlijk & figuurlijk rijen & rijen van deze Pachinkomachines staan.

Waarom is het een flipperkast?

Er zit dus een flipper in, welke je qua kracht op een speciale manier moet bedienen zodat het spelballetje midden in de Pachinko machine valt. De manier waarom je de bal het speelveld inschiet is vergelijkbaar met een flipperkast. Ook de snelheid van de bal wordt op deze manier bepaald.

Wat is het verschil

Echt flipperen met links en rechts zit er bij dit spel niet in. Al zijn er enkele pachinko machines die wel nog een extra flipper hebben. Bij de meest voorkomende versie zijn er echter geen flippers aanwezig zoals die bij een flipperautomaat wel aanwezig zijn. Qua flipperen is er dus minder activiteit mogelijk door de speler dan bij de flipperkasten zoals wij die allemaal kennen.

Zoals gezegd er zitten ook elementen in van een gokmachine. Dit is van toepassing op de meest voorkomende pachinko machine. Welke duidelijk een combinatie is van een flipperkast & fruitmachine.

Het gokkast element

Waarom is het een soort van gokkast? M.a.w. wat zijn de elementen die kenmerkend zijn voor een gokkast? De uitleg is vrij eenvoudig. De bedoeling van het spel is om met de bal de rollen te activeren. De rollen zijn vaak exact dezelfde fruitmachine rollen die een typische gokkast ook bevat. Deze fruitautomaat rollen zijn de sleutel naar de winst in dit spel, hiermee verdien je namelijk de extra valuta van dit spel. Namelijk de hoeveelheid pachinko balletjes. Zorg er dus voor dat de bal gunstig naar beneden rolt en in het juiste bakje komt en win de jackpot door de rollen in de juiste positie te krijgen.

Conclusie

Pachinko bevat zoals geluksaspecten alsmede een behendigheidsaspect. Al met al bevat dit spel een aanzienlijk groter deel gokken dan de flipperkast zoals wij die kennen maar toch is het weer compleet anders dan een gokkast, waar in feite een stuk minder techniek bij komt kijken dan bij dit spel. Conclusie, dit leuke spelletje bevat voldoende ingrediënten om succesvol spel genoemd te worden en de vele miljoenen spelers wereldwijd bevestigen de geliefde reputatie en het succes van dit spel! Wil je het spel eens uitproberen? Kijk dat verder op de pachinkoonline.nl website.

Spinball Whizzer
Wall-E pinball
Illuminati pinball machine